A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

A Nemzeti Közművek a kamarák segítségével hívja fel a figyelmet a villamos hálózat közelében végzett munka veszélyeire

2017. október 16.
 

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója, a DÉMÁSZ mindent megtesz azért, hogy ne csak saját munkavállalói, hanem alvállalkozói és más vállalatok dolgozói is tökéletesen ismerjék a biztonságos munkavégzés szabályait és tisztában legyenek a baleseti kockázatokkal. A figyelemfelhívásban jó partnerre talált a Nemzeti Közművek a Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyei kereskedelmi és iparkamarákban, amelyek saját honlapjukon, Facebook oldalukon, hírlevelekben, kiadványaikban valamint több ezer kamarai tagnak emailben is eljuttatták az áramszolgáltató biztonsági felhívását. Az együttműködésnek köszönhetően a Nemzeti Közműveknek sikerült a szolgáltatási területén működő építőipari vállalkozások figyelmét ily módon is felhívni a közcélú villamos hálózat közelében végzett munka kockázatára, az áramütés veszélyére és a különböző feszültségszintű hálózatok megközelítési övezeteire.

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója prioritásként kezeli a munkabiztonságot, ezért partneri segítséget kínál az érintett vállalatoknak abban, hogy a vállalkozások rendelkezzenek a villamos hálózatok közelében végzett tevékenységre vonatkozó kockázatértékeléssel, valamint a munkavállalóik megismerjék a baleseti veszélyhelyzeteket és a szükséges óvintézkedéseket, hogy senkit se érhessen áramütés.