A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Elektrotechnikai Múzeum

Technikatörténeti kiállítás

SZEGED

Korányi fasor 18.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Szegedi Szervezetének közös munkája eredményeként nyitotta meg kapuját az Elektrotechnikai Múzeum Szegeden. Az itt látható kiállítás bemutatja az elektrotechnika XX. századi fejlődését, és ennek dél-alföldi tárgyi emlékeit, dokumentumait.

Képzett múzeumi tárlatvezetőktől a látogató szakszerű tájékoztatást kaphat a kiállítás tárgyainak rendeltetéséről, az elektrotechnikában betöltött szerepéről, illetve a kapcsolódó szakmai környezet más összefüggéseiről.

A múzeum alapítóinak elsődleges célja a még fellelhető, elektrotechnikával kapcsolatos tárgyi és írásos emlékek megőrzése, az elektrotechnika történetének bemutatása, valamint az ismeretek folyamatos bővítése, megőrzése és átadása a látogató számára.

A jelenlegi kiállításon több mint 300 tárgy és dokumentum tekinthető meg közel 200 m2 alapterületen. A múzeum továbbra is várja azok jelentkezését, akik a kiállításhoz kapcsolódó relikviáikat szakszerű megőrzés végett a múzeum rendelkezésére bocsátanák.

Az intézmény célirányosan kialakított helyiségei iskolai szaktárgyi órák, szakmai előadások, tárgyalások lebonyolítására is ideális helyszín. A kiállítás megtekintése az általános és középiskolák technika, fizika óráinak részeként illetve kiegészítéseként szemléletes és élvezetes tanulmány lehet.

A technikatörténet ismerete az általános műveltség része. Azok a tárgyak, eszközök, amelyek nem is oly régen még a villamos energia hálózat részeként működtek, és azokat a szakemberek nap, mint nap használták, ma már a múlt tárgyi emlékei.






Minden érdeklődőt szívesen vár az Elektrotechnikai Múzeum.
A kiállítás előzetes bejelentkezéssel látogatható.
Bejelentkezés és időpont egyeztetés céljából keressék az MVM Démász Áramhálózati Kft. munkatársát, Plavecz Ildikót:

Tel.: + 36 30 921 3145