KÖZLEMÉNYEK

Büszkék vagyunk kajakosainkra

Szeged, 2017.07.20. – A Nemzeti Közművek büszke, hogy támogatóként részese lehet annak a páratlan eredménynek, amelyet a DÉMÁSZ Szeged Vízisport Egyesület sportolói elértek a Plovdivban rendezett kajak-kenu és parakenu bajnokságon. Az EB sikere mellett most már az is biztos, a világbajnokságon is ott lesznek az egyesület kajakosai, Birkás Balázs és Medveczky Erika.

A versenyzők öt arany- és egy bronzérmet gyűjtöttek a Plovdivban rendezett kontinensviadalon. Kajak-kenu versenyzőink szenzációsan szerepeltek, Nádas Bence két számban is győzött, Medveczky Erika, Birkás Balázs és Suba Róbert egy-egy arany éremmel térhet haza Bulgáriából, utóbbi versenyzőnk még egy bronzzal is kiegészítette a termést. Varga Katalin paraversenyzőnk 5. helyezést ért el. Gratulálunk versenyzőinknek, a Nemzeti Közművek a vízisportok elkötelezett támogatójaként nagyra értékeli a kitartó munkát és büszke a sportolók sikerére!

Ifjú kajakosaink Birkás Balázs és Medveczky Erika pedig újabb ígéretes szerepléséért szorítunk, hiszen a szolnoki világbajnoki szétlövésen remek lapátolást bemutatva mindketten legyőzték riválisaikat és az EB győzelmek után bebiztosították helyüket az augusztus végi racicei világbajnokságra. Szurkolunk nekik és a magyar csapatnak!

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója tizenhat éve vállalt elkötelezettséget névadó szponzorként a vízisport támogatása mellett. A tavaly decemberben aláírt újabb támogatási szerződés a 2020-as olimpiáig biztosítja a Dél-Alföld legsikeresebb klubja, a DÉMÁSZ Szeged VE sportolói számára a felkészülés anyagi biztonságát, a sportvezetők és az edzők számára pedig szakmai koncepciójuk megvalósítását. A Nemzeti Közművek a tehetséggondozás fontosságát is szem előtt tartja, mert a rendszeres sport és a motiváló közösség egészséges testi-lelki kondíciót biztosít a fiataloknak. Kiváló élsportolóink mellett a Nemzeti Közművek áramszolgáltató társaságának támogatásával több száz fiatal kajakos, kenus, evezős száll vízre naponta az Egyesület tagjaként, közülük sokaknak egyszer majd ugyanúgy szólhat a nemzeti Himnusz, mint Európa, világ- és olimpiai bajnokainknak.

Öt új életmentő defibrillátor készülék a Nemzeti Közművek áramszolgáltatójánál, a DÉMÁSZ-nál

Szeged, 2017.07.14. - A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója, a DÉMÁSZ öt új defibrillátort helyezett el a szegedi, bajai, békéscsabai és kecskeméti telephelyein. A korszerű készülékek az ügyfelek és a társaság dolgozói számára is könnyen elérhetők, ha életmentő beavatkozásra van szükség.

A DÉMÁSZ épületeiben, az irodák és az ügyfélszolgálatok közelében, olyan félautomata defibrillátorokat szerelt fel, amelyek laikusok számára is könnyen használhatók. Hirtelen szívhalál gyanúja esetén azok is bátran megkezdhetik a készülékkel az újraélesztést, akik korábban még sosem láttak ilyet. Az eszköz hangos és egyértelmű utasításokkal segíti az életmentést. Hirtelen szívmegállás miatt Magyarországon évente 20-25 ezer ember hal meg, közel harmaduk utcán vagy nyilvános helyen lesz rosszul, az életmentő beavatkozásra mindössze 3-5 perc áll rendelkezésre. Ezzel a beruházással a Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ-nál már összesen hat defibrillátor nyújt nagyobb biztonságot és az újraélesztés lehetőségét a munkavállalóknak, az ügyfeleknek és azoknak, akiket az épületek környezetében ér a rosszullét.

Az életmentő defibrillátorok helye:

· DÉMÁSZ Zrt. Irodaépület, Szeged, Klauzál tér 9.

· DÉMÁSZ Csoport Irodaépület, Szeged, Pulz utca 42.

· DÉMÁSZ Csoport Irodaépület, Baja, Bajcsy Zsilinszky. u. 6.

· DÉMÁSZ Csoport Irodaépület, Kecskemét, Szultán u. Szultán u. 2 - 4.

· DÉMÁSZ Csoport Irodaépület, Békéscsaba, Andrássy u. 46.

A DÉMÁSZ az első újraélesztő készüléket két éve vásárolta, amely Szegeden, a Kossuth L. sgt. 64-66. szám alatt, az ügyfélszolgálat szomszédságában lévő irodaépületben van, ez szerepel Csongrád megye egyre bővülő defibrillátor térképén is.

163 millió forintos beruházással járul hozzá Mórahalom fejlődéséhez a Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ

Szeged, 2017. 07. 06. – A Nemzeti Közművek villamosenergia-elosztó társasága, a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. jelentős beruházásokkal bővíti a hálózatot Mórahalmon és a légvezetékek földkábeles cseréjével támogatja a település Zöldváros programjának megvalósítását.

A Nemzeti Közművek tagjaként a DÉMÁSZ saját eszközeivel támogatja a települések környezetbarát elképzeléseit, így Mórahalmon a légvezetékek földkábelre történő cseréjével járul hozzá a Zöldváros Program megvalósításához. A villamosvezetékek föld alá helyezésével növelhető az üzembiztonság, amely egyben a madárvédelem érdekében is jelentős lépésnek számít.

„Mórahalom városa kiemelkedő ütemben fejlődik, amely az itt élő ügyfeleink elkötelezettségét dícséri, és amelyet felelős nagyvállalatként a jövőben is szeretnénk támogatni, akár technológiai megoldásokról beszélünk, akár a város közéletét meghatározó színvonalas programokról, eseményekről. ”- mondta Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója, a DÉMÁSZ vezérigazgatója.

Mórahalom dinamikus fejlődésének eredményeként egyre növekszik a város villamos energia igénye. A helyi kis- és középvállalkozások bővüléséhez és a város lakóinak magas színvonalú villamosenergia-ellátásához saját forrásból, ám az önkormányzattal egyeztetve, több helyszínen minőségjavító beruházást végez a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. 2017-ben. A Kissori út mellett épülő lakóparkban 45 millió forint értékben épül új villamoshálózat 41 ingatlan számára, és megkezdődik a közvilágítás kiépítésének tervezési munkája is. A Termálfürdő lakóparkban a beköltözők számával párhuzamosan szintén növekszik a villamosenergia-igény, amelyet a DÉMÁSZ a hálózat bővítésével szolgál ki. Az Erzsébet-fürdő további bővítéséhez megbízható, minőségi energiaháttér kialakítását vállalta a Nemzeti Közművek villamosenergia-elosztó társasága.

Az önkormányzattal történt egyeztetés értelmében, még ebben az évben megtörténik az új városközpontot érintő kisfeszültségű légkábelek korszerű földkábelre történő cseréje illetve az István király körúton a középfeszültségű hálózat föld alá helyezése szerepel az idei tervek között. A mórahalmi önkormányzat a lakosság biztonsága érdekében a Móradomb körút közvilágításának megépítését tervezi, amelynek megvalósításához szükséges előkészületek ugyancsak megkezdődtek.

Tanpályán gyakorolhatnak a DÉMÁSZ szerelői Baján is

Szeged, 2017.06.30. – Baján építette meg harmadik tanpályáját a Nemzeti Közművek részeként működő DÉMÁSZ. A 31 millió forintból megvalósult oktatópálya egyszerre szolgálja a villamos ipar innovatív megoldásainak elsajátítását és a munkabiztonságot.

Baján a Szegedi úton, a 120/35/20 kV-os alállomás mellett kialakított villamos ipari tanpálya a szegedi és békéscsabai mellett a DÉMÁSZ harmadik speciális létesítménye. Megépítésével az volt a cél, hogy a társaság munkatársai a legkorszerűbb körülmények között ismerkedjenek meg a szakma legfrissebb innovatív megoldásaival, az új ipari technológiával és biztonságos helyzetben gyakorolják az áramszolgáltatás folyamatos biztosításához szükséges szakmai fogásokat, valamint a technológiai-és munkabiztonsági előírásokat. A szerelők a tanpályán kialakított kis- és középfeszültségű kábelhálózaton és szabadvezeték hálózaton, transzformátor állomásokon, valamint középfeszültségű kapcsoló berendezéseken és kisfeszültségű mérőhelyeken tudnak gyakorolni.

A hálózati szerelőknek továbbá lehetőségük van kipróbálni a 20.000 Volt feszültség alatti munkavégzést szabadvezetéken és kábelen, valamint a mérőhelyen végzett beavatkozásokat. A feszültség alatti munkavégzéssel az egyes munkafázisok sokkal gyorsabban elvégezhetők a hálózaton, így az áramszolgáltatás akár szerelés, akár karbantartás közben zavartalanul biztosított az ügyfelek számára.

Az oktatópálya egyes elemein nem csak a DÉMÁSZ szerelői gyakorolnak, a társaság saját hálózatszerelő utánpótlást nevelő programjában, a Jedlik Ányos Szerelői Utánpótlás Programban tanuló fiatal villanyszerelők is biztonságos körülmények között sajátíthatják el a szakma legfontosabb gyakorlati tudnivalóit felkészült mentoraik felügyelete mellett. A bajai tanpályán a DÉMÁSZ lehetőséget biztosít arra is, hogy akár saját alvállalkozói vagy más hasonló szakmák képviselői, például kábeltévé szerelők megtanulják, és készség szintűvé tegyék a feszültség alatti biztonságos munkavégzés szabályait.

A Nemzeti Közművek tagjaként a DÉMÁSZ mindent megtesz azért, hogy munkatársai megismerjék a villamos ipar új technológiáit és a villanyszerelőik saját és az üzembiztonság szem előtt tartásával végezzék felelősségteljes munkájukat a jövőben is. A Nemzeti Közművek elosztó társasága folyamatosan bővíti az együttműködést a villamos ipari szakképző- és felsőoktatási intézményekkel, ami hosszútávon biztosítja a szerelő-technikus-mérnök életpályamodell megvalósulását a Társaságcsoporton belül.

A Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ együttműködési megállapodást írt alá az Óbudai Egyetemmel

Szeged-Budapest, 2017.06.26. – Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közművek villamoshálózati elosztó társasága és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara, amelynek értelmében a duális villamosmérnöki képzést választó hallgatók ezután a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft.-t is választhatják egyetemi gyakorlatuk helyszíneként. 2017 őszétől az egyetem hat karán, így a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon is indul duális képzés, összesen több mint 200 helyre jelentkezhetnek a középiskolai tanulmányaikat befejezők.

„A felsőoktatási intézmény és a Nemzeti Közművek részeként működő hálózati elosztó partnersége a duális felsőoktatásban közös érdek, amellyel a szakmai utánpótlás biztosítása érdekében a villamosmérnökök magas színvonalú és iparág-centrikus képzésében is részt vállal a Társaság.” – mondta Kóbor György a Nemzeti Közművek elnök-vezérigazgatója, a DÉMÁSZ vezérigazgatója.

Az együttműködés értelmében az egyetem villamosmérnök alap- és mesterképzési szakán tanuló hallgatók a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft.-nél mint külső gyakorlóhelyen tölthetik el szakmai gyakorlatukat. Ezalatt a diákoknak alkalmuk lesz arra, hogy a szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen és munkakörben összekapcsolják az elméleti és gyakorlati tudást. Ezen kívül jártasságot szerezhetnek leendő szakmájuk anyag-, eszköz- és technológia ismeretében is. A nagyvállalati szervezetben eltöltött hetek alkalmat teremtenek az egyetemi hallgatóknak arra is, hogy személyesen megtapasztalják, mit jelent az egyes munkafolyamatokban az együttműködés, a problémamegoldás, a helyzetfelismerés, ami összességében fejleszti az innovációs készségüket is.

A DÉMÁSZ hálózati elosztó társasága nem csupán a gyakorlati idejük alatt segíti a diákokat, a vállalat munkatársai a kiválasztott fiatalokat mentorként is támogatják tanulmányaik és diplomamunkájuk elkészítése során, sikeres diplomázást követően a legjobbaknak pedig munkalehetőséget is kínál a Társaság.

„Az Óbudai Egyetem elkötelezett a gyakorlatorientált oktatás mellett, folyamatosan bővül az együttműködő partnercégek sora, hogy a hallgatóink erős szakmai tapasztalattal és magabiztosan léphessenek a munkaerőpiacra. A duális képzés alapcélja az, hogy a diplomaszerzés pillanatában már több éves munkatapasztalattal rendelkezzenek a végzett egyetemisták” – mondta Prof. Dr. Vajda István, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának dékánja.

A duális képzés az egyetem székesfehérvári Alba Regia Műszaki Karán három éve indult, ez év szeptembertől már mind a hat karon, így a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon is lehetőség nyílik duális képzési formát választani. Összesen 209 gyakorlati hely áll rendelkezésre a duális képzést választó diákok számára.

A program kezdeti eredményei biztatók, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy ebben a képzéstípusban részt vevő hallgatók átlagosan egy érdemjeggyel jobbat érnek el a hagyományos képzésben tanuló társaiknál, több kreditet vesznek fel és teljesítenek.

A Nemzeti Közművek lesz a FŐGÁZ tulajdonosa

Budapest, 2017.06.13. - Megváltozik a nemzeti közműszolgáltatási rendszert irányító társaság neve és struktúrája az országos földgáz- és villamosenergia-szolgáltató társaságok tevékenységének összehangolása érdekében. A FŐGÁZ Zrt. és leányvállalatai 100%-ban a NKM Nemzeti Közművek Zrt. tulajdonába kerülnek. A tranzakció sorozatot követően a FŐGÁZ-t és a DÉMÁSZ-t tulajdonló Nemzeti Közművek tulajdonosa a Magyar Állam, az MFB és az MVM lesz. Az új szerkezeti felépítés lehetővé teszi a piaci alapokon megszervezett, hosszútávon fenntartható módon működő és az ellátás biztonságát fokozó nemzeti közműszolgáltatási rendszer továbbfejlesztését.

„A jelenlegi lépésekkel tovább erősödő, immáron új néven működő Nemzeti Közművek hosszú távú célja, hogy szolgáltatás portfóliójának fokozatos fejlesztésével a lakosság teljes körű otthonszolgáltatójává váljon. Azzal, hogy a FŐGÁZ a Nemzeti Közművek teljes értékű tagjává válik, illetve a DÉMÁSZ villamosenergia-szolgáltatói tevékenysége országossá bővült, minden ügyfél számára jó lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy kézben tarthassa a villamos energia és földgáz szolgáltatással kapcsolatos ügyeit.” – mondta Kóbor György, a Nemzeti Közművek elnök-vezérigazgatója.

A Kormány rendeletével nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette, hogy az ENKSZ Zrt. – amelynek új neve, NKM Nemzeti Közművek Zrt. – apport útján megszerezze az MFB Zrt. tulajdonában álló Főgáz Zrt. részvények 100%-át. Mindez lehetővé teszi, hogy 2017. június végére megváltozzon a nemzeti közműszolgáltatási rendszert irányító társaság tulajdonosi struktúrája az országos földgáz- és villamosenergia-szolgáltató társaságok tevékenységének összehangolása érdekében.

A tranzakcióra a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az engedélyt megadta. Az apport június végi zárását követően az NKM Nemzeti Közművek Zrt. lesz a FŐGÁZ és a DÉMÁSZ 100%-os tulajdonosa. A tranzakció sorozattal a társaság tulajdonosi szerkezete is átalakul, a Nemzeti Közművek tulajdonosai 50%-ban a Magyar Állam és az MFB Zrt., illetve 50 %-ban az MVM Zrt. lesz. A Nemzeti Közművek továbbra is önállóan gazdálkodó és piaci jelenléttel működik a magyar energiapiacon.

Az új szerkezeti felépítés lehetővé teszi a piaci alapokon megszervezett, hosszútávon fenntartható módon működő és az ellátás biztonságát erősítő nemzeti közműszolgáltatási rendszer továbbfejlesztését. A FŐGÁZ jelenleg 3,4 millió lakossági földgázfogyasztó ellátásáról gondoskodik. Míg a földgáz területén megvalósult a nemzeti közműszolgáltatás teljes körű kialakítása, addig a DÉMÁSZ a napokban szerezte meg országos egyetemes szolgáltatói engedélyét. Ezzel a nemzeti villamosenergia-szolgáltatás további négy és félmillió ügyfél számára érhető el országszerte.

Elindult a Nemzeti Közművek országos áramszolgáltatása

Budapest, 2017.06.01.– A Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ országos egyetemes szolgáltatói engedélyt szerzett, ezzel június 1-jétől a DÉMÁSZ villamosenergia-szolgáltatása további négy és félmillió ügyfél számára érhető el országszerte. Mostantól bárki számára lehetővé válik, hogy egy helyen intézhesse gáz- és áramügyeit. Az egyszerűsített szolgáltató-váltás kezdeményezhető személyesen, vagy akár telefonon is.

,„A villamosenergia-szolgáltatói tevékenység országos kiterjesztésével meg tudjuk teremteni a szabad szolgáltató-választás lehetőségét minden az egyetemes szolgáltatás keretében vételező áramfelhasználó számára. Ezzel a lépésünkkel a lakossági ügyfeleknek, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára is jó lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy kézben tarthassák a villamos energia és földgáz szolgáltatással kapcsolatos ügyeiket. A Nemzeti Közművek hatékonyan és versenyképesen működik a többi szolgáltatóval folyó versenyben, és az egyes fogyasztói igényeket a lehető legteljesebb körben elégíti ki különböző energetikai és kapcsolódó termékek és szolgáltatások révén, figyelemmel az európai energetikai kihívásokra és a környezettudatosságra. A Nemzeti Közművek hosszú távú célja, hogy szolgáltatás portfóliójának fokozatos fejlesztésével a lakosság teljes körű otthonszolgáltatójává váljon” – mondta Kóbor György, a Nemzeti Közművek elnök-vezérigazgatója.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a márciusban beadott országos egyetemes szolgáltatói engedély-kérelem kapcsán hozott határozata alapján a DÉMÁSZ országosan 300 helyszínen, a FŐGÁZ-zal közös kirendeltségen fogadhatja az ügyfeleket. A Nemzeti Közművek társaságain keresztül a hazai energetikai szektor legjelentősebb végfelhasználói ügyfélportfóliójával rendelkező szereplője, lakossági ellátásban a földgáz területén mintegy 3,4 millió, míg villamos energia területen 775 ezer ügyfelet ér el közvetlenül, amely most országosra bővült.

A szolgáltatóváltáshoz mindössze két dokumentumot, egy igénybejelentő nyomtatványt és a kereskedői szerződés felmondásához szükséges meghatalmazást kell kitölteni, hiszen a DÉMÁSZ minden adminisztrációs feladatot elvégez a fogyasztók helyett, így az átlépés folyamata a törvényi előírásoknak megfelelően a legrövidebb időn belül történhet meg. A szolgáltatóváltás kezdeményezhető személyesen – országosan 300 helyszínen –, vagy akár telefonon is a DÉMÁSZ 0-24 óráig hívható, 06-62-565-600 számon elérhető e-vonalán. Ez utóbbi esetben az új szerződést a társaság levélben küldi meg az ügyfelek részére. További információk a társaság weboldalán, a www.demasz.hu/szolgaltatovaltas oldalon érhetők el.

2017. február 1-jén az ENKSZ Zrt. megvásárolta a közel 1200 főt foglalkoztató, villamos energia egyetemes szolgáltatói és versenypiaci engedélyekkel is rendelkező DÉMÁSZ Zrt. 100 százalékát. A DÉMÁSZ eddig az ország dél-keleti részén, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, illetve Pest megye déli részében mintegy 775 ezer fogyasztót látott el villamos energiával. 32.200 km hosszú villamos hálózatán mindösszesen 11 milliárd forint értékű rekonstrukciós és hálózatfejlesztési beruházások sorát indította el. A társaság különös figyelmet fordít az elosztási területén található nagyvárosok fejlődésére és biztonságára is, ezért például Kecskeméten, Békéscsabán és Hódmezővásárhelyen és Szegeden a gazdasági fellendülést segítő hálózatbővítések mellett jelentős közvilágítás fejlesztésre és bővítésre is sor kerül az elkövetkezendő években.

A DÉMÁSZ több mint 100 millió forint értékű beruházást tervez a jövő év végéig Kiskunfélegyházán

2017-ben saját forrásból 138 millió forintos hálózatfejlesztést hajt végre a Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ Kiskunfélegyházán. A város növekvő energiaigényének kielégítésére már készülnek az újabb tervek, a fejlesztés további több száz millió forintos beruházással valósulhat meg.

A Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ partnerként kíván együttműködni Bács-Kiskun megye harmadik legnagyobb településének fejlődésében, ezért 2017-ben saját pénzügyi forrásból 138 millió forint értékű olyan beruházást tervez, amely egyszerre szolgálja a város közép- és kisvállalkozásainak dinamikus fejlődését és a lakosság minőségi energiaellátását. A vállalkozások és a lakosság biztonságos áramellátását szolgálja, hogy a város több utcájában sor kerül a kisfeszültségű hálózat oszlopainak cseréjére. Erről állapodott meg Kóbor György, a DÉMÁSZ vezérigazgatója és Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere.

„Nemzeti közműtársaságként mi is a hosszú távú együttműködésben és a települések gazdasági erősödésében vagyunk érdekeltek. Kiskunfélegyházán és térségében komoly terveink vannak, akár több száz millió forint értékű hálózatfejlesztés is megvalósulhat,amennyiben az egyeztet.” – mondta Kóbor György, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a DÉMÁSZ vezérigazgatója. Kiskunfélegyházán olyan vállalkozások jelentős többletenergia-igényének a tervezése és előkészítése is zajlik, amelyek maguk is munkahelyteremtő fejlesztés előtt állnak. Az egyik helyszínen a 120/20 kV-os alállomásból, 6 km hosszban teljesen új 20 kV-os hálózatot épít ki a DÉMÁSZ annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló teljesítményt a jelenleg rendelkezésre álló 0,6MW-ról fokozatosan 6MW-ra növelje.

2020-ig a Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ üzemelteti a közvilágítást Kiskunfélegyházán. A DÉMÁSZ a közvilágítás üzemeltetőjeként kiemelt felelősséggel látja el a közszolgáltatást, munkatársai ütemezetten végzik a közvilágítási berendezések műszaki felülvizsgálatát és ahol szükséges, elvégzik a javítást illetve a cserét. 2017-ben 15 darab közvilágítási kandeláber cseréje szerepel a tervek között, 4,5 mFt értékben. A kiskunfélegyháziak folyamatos és biztonságos villamosenergia-ellátása érdekében a DÉMÁSZ illetve alvállalkozói még ebben az évben is felmérik, hogy hol van olyan növényzet, amely a villamoshálózatot elérve viharos időjárás esetén üzemzavart okozhat. Ezeken a helyszíneken az önkormányzat képviselőivel történt egyeztetés után a megbízott alvállalkozó partnereink szakszerű gallyazást végeznek, mintegy 15 millió forint értékben.

A DÉMÁSZ közvilágítási hálózatot és kandelábereket újított fel Békéscsabán

Szeged, 2017.05.26. – A Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ jelentősen megemelte a hálózatfejlesztési és rekonstrukciós beruházásokra fordítandó pénzügyi keretét a dél-magyarországi régió 3 megyéjében. Békéscsabán több mint 260 millió forint értékű beruházás történik az év folyamán.

A békéscsabai beruházások egyszerre szolgálják a helyi vállalkozások fejlődését és az energiaellátás minőségi fejlesztését. A DÉMÁSZ ezek közül alig két hónapon belül teljesítette azt a vállalását, amiről még márciusban állapodtak meg a békéscsabai önkormányzat vezetőivel. A lakosság biztonságérzetét szolgálva a napokban elkészült a Kazinczy lakótelep közvilágítási kábelhálózatának felújítása és már a műszaki átadás is megtörtént. A felújítás csaknem 1000 méter hálózatot érintett, a Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ szakemberei a helyszíni felmérések és az önkormányzattal történt egyeztetés után 10 kandelábert és 5 lámpatestet cseréltek ki. A 8,5 millió forint értékű korszerűsítés Békéscsaba, ezen belül különösen a Kazinczy lakótelepen élők közbiztonságát erősíti.

A fejlesztések tovább folytatódnak Békéscsabán, a villamoshálózat bővítése és új transzformátor állomások építése a békéscsabai kis-és középvállalkozások növekvő energiaigényét szolgálja ki a jövőben. Emellett a nemzeti közműtársaság partneri együttműködést vállalt Békéscsaba önkormányzatával az Okos Város Projekt és az E-mobilitás Program elemeinek megvalósításában. A DÉMÁSZ még ebben az évben saját forrásból elektromos töltőállomást is telepít Békéscsaba belvárosába.

A DÉMÁSZ évente több tízmillió forintot költ madárvédelemre

Szeged, 2017.05.26. – Speciális hálózati védőszigeteléssel és fészekmagasítók kihelyezésével védi a madarakat a DÉMÁSZ. 2017-ben 17 helyszínen látják el madárvédő burkolattal a 20kV-os hálózatot az áramszolgáltató munkatársai.

A Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ felelős villamosenergia-szolgáltatóként elkötelezett a környezetvédelem mellett. A DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. munkatársai a következő napokban Csengődön szerelnek fel egy olyan speciális fészektartót a Dózsa György utcában álló villanyoszlopra, amely megvédi az ott fészekrakásra készülő gólyapárt az áramütéstől. A településre visszatérő madarakra egy helyi lakos hívta fel a DÉMÁSZ munkatársainak figyelmét, akik a Kiskunsági Nemzeti Parkkal együttműködve rövid időn belül intézkedtek a gólyák biztonságos otthonteremtéséről.

Az áramütés okozta madárelhullások csökkentése érdekében már mindennapos az együttműködés a nemzeti parkok szakembereivel és a Magyar Madártani Egyesülettel. A DÉMÁSZ csatlakozott az „Akadálymentes égbolt” programhoz, amelynek keretében 2020-ig fokozatosan történik a madárvédett hálózat kiépítése. Jelenleg több mint 500 km védőburkolással ellátott, úgynevezett madárvédett hálózat található a DÉMÁSZ szolgáltatási területén. Az új építésű középfeszültségű hálózatok többsége pedig már földkábeles, amely már nem veszélyezteti a madarakat.

A folyamatos egyeztetéseknek köszönhetően a nemzeti parkok munkatársainak javaslata alapján zajlik a megelőző munka: a kijelölt villanyoszlopokra helyeznek el fészektartót, szárnyterelőt és madárkiülőt az áramszolgáltató munkatársai a jövőben, több 10 millió forint értékben. A madarak vonulási irányát figyelembe véve a veszélyes vezetékszakaszok olyan védőszigetelést kapnak, amelyek megakadályozzák, hogy a madarak áramütést szenvedjenek. 2017-ben 17 helyszínen látják el burkolattal a kijelölt 20 kV-os hálózatszakaszokat a szakemberek és 50 gólyafészek magasító felszerelése is szerepel a tervekben.

A DÉMÁSZ az ügyfelek magasabb szintű kiszolgálásában működik együtt Hódmezővásárhely Önkormányzatával

Szeged, 2017.05.11. – A Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a hódmezővásárhelyi ügyfelek számára biztosított biztonságos, minőségi áramszolgáltatatást érdekében.

Az egyeztetések eredményeként a DÉMÁSZ saját forrásból végez minőségjavító és felújítási munkákat, elektromos járművek töltésére alkalmas töltőállomást is telepít Hódmezővásárhelyen, valamint az ügyfélszolgálati iroda is új helyszínen, a belvárosban áll az ügyfelek rendelkezésére hamarosan.

„Hódmezővásárhely Önkormányzata és a DÉMÁSZ közös érdeke a hódmezővásárhelyi ügyfelek minél magasabb szintű kiszolgálása. Megállapodtunk arról is, hogy ennek érdekében a DÉMÁSZ ügyfélszolgálati irodája idén a nyár végén beköltözik a belvárosba, a Polgármesteri Hivatal épületébe.” – mondta Kóbor György az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a DÉMÁSZ Zrt. vezérigazgatója.

A hódmezővásárhelyiek megfelelő színvonalú villamosenergia-ellátása érdekében saját forrásból, ám az önkormányzattal egyeztetve, több helyszínen minőségjavító beruházást végez a DÉMÁSZ. A közvilágítási hálózat működési színvonalának emelése érdekében 6,5 millió forint értékben közvilágítási célú kábelfelújítás történik a közösen kijelölt lakóterületeken.

A villamosenergia-szolgáltató közreműködik a város közvilágítási berendezéseinek műszaki felmérésében és műszaki-esztétikai állapotuk javításában: ennek során, 2017-ben 28 kandeláber állapotfelmérését végzik el a szakemberek, valamint 74 kandelábert átfestenek és a megrongálódott kandeláberajtókat kicserélik, a hiányzókat pótolják.

A DÉMÁSZ partnerként kíván csatlakozni a szolgáltatási területén az önkormányzatok e-mobilitási terveihez. Hódmezővásárhelyen ennek első lépéseként a társaság még ebben az évben telepíteni kíván egy elektromos autó-töltőállomást, mihelyt az Önkormányzat kijelöli annak pontos helyszínét.

A hálózat üzembiztonságát szolgáló gallyazás minden évben visszatérő kérdéseket vet fel a szolgáltató és a lakosság között a társaság szolgáltatási területén. A DÉMÁSZ Hálózati Elosztó elhivatottan dolgozik azon, hogy az ügyfeleinek nyújtott áramszolgáltatás még a legviharosabb napokon is folyamatos legyen, és ne alakuljon ki élet- és balesetveszélyes helyzet a villamosvezetékek közelében élők számára. Ezért, azokon a helyeken, ahol az elektromos vezetékek biztonsági övezetébe benőtt fák a zavartalan villamosenergia-ellátást veszélyeztetik, ott elvégzi a szükséges beavatkozásokat.

Hódmezővásárhelyen a jövőben a gallyazás megkezdése előtt legalább 30 nappal a DÉMÁSZ, vagy gallyazó partnere egyeztet az önkormányzat illetékeseivel azokról a helyszínekről és időpontokról, ahol szükségesnek tartja az üzembiztonságot zavaró, veszélyeztető növények eltávolítást.

Országos áramszolgáltató indítását tervezi a Nemzeti Közművek

Budapest, 2017.04.05. – Országos egyetemes szolgáltatói engedély-kérelmet nyújtott be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz az idei évtől a nemzeti közműszolgáltatási rendszerhez tartozó DÉMÁSZ. Pozitív döntés esetén a Nemzeti Közművek villamosenergia-szolgáltatása még az idén további több mint négy és félmillió fogyasztó számára lesz elérhető országszerte.

,„A villamosenergia-szolgáltatói tevékenység országos kiterjesztésével meg kívánjuk teremteni a szabad szolgáltató-választás lehetőségét minden az egyetemes szolgáltatás keretében vételező áramfelhasználó számára, azaz a vállalkozások mellett a lakosságnak is. Ezzel a lépéssel megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a fogyasztók egy nemzeti tulajdonú társaságcsoporttól vehessenek igénybe mind a földgáz, mind a villamos energia esetében biztonságos, magas színvonalú szolgáltatást. Folyamatos a fogyasztók érdeklődése amióta a DÉMÁSZ nemzeti tulajdonba került” – mondta Kóbor György, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A MEKH pozitív döntése esetén a DÉMÁSZ országosan 300 helyszínen, a FŐGÁZ-zal közös kirendeltségen fogadja majd az ügyfeleket. A szolgáltató-váltáshoz várhatóan mindössze két dokumentumot kell majd kitölteni, az átlépés folyamata a törvényi előírásoknak megfelelően a legrövidebb időn belül történhet majd meg. Az így létrejövő szinergiák nem csupán a lakossági fogyasztóknak, hanem a KKV-k számára is jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy kézben tarthassák energiaügyeiket.

A DÉMÁSZ elosztó társasága 11 milliárdos hálózatfejlesztési beruházásba kezdett februártól, amióta a nemzeti közműszolgáltatás rendszer része lett. A DÉMÁSZ jelenleg az ország dél-keleti részén, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, illetve Pest megye déli részében mintegy 775 ezer fogyasztót lát el villamos energiával. A társaság különös figyelmet fordít az elosztási területén található nagyvárosok fejlődésére és biztonságára, ezért például Kecskeméten, Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen és Szegeden a gazdasági fellendülést segítő hálózatbővítések mellett jelentős közvilágítás fejlesztésre és bővítésre is sor kerül az elkövetkezendő években.

A DÉMÁSZ több mint 260 millió forint értékű beruházással járul hozzá Békéscsaba fejlődéséhez

Békéscsaba, 2017.03.28. - Békéscsaba vállalkozásainak fejlődését és a Modern Városok programjának megvalósítását az önkormányzat igényeivel összhangban korszerű villamosenergia-ellátással támogatja a nemzeti közműszolgáltatási rendszerhez tartozó DÉMÁSZ.

A DÉMÁSZ 2017-re tervezett beruházásai egyszerre szolgálják az energiaellátás minőségi fejlesztését és a helyi gazdaság erősödését. Békéscsabán a közép- és kisvállalkozások dinamikus fejlődése eredményeként újabb, jelentős villamos energia kapacitás igény merült fel. A többletteljesítmény biztosítása érdekében 182 millió forint értékben valósul meg a villamoshálózat bővítése, új transzformátor állomások építése. Több helyszínen ingatlan beruházás, vagy már működő vállalkozás kapacitás növekedése miatt merült fel igény a meglévő hálózat bővítésére vagy hálózatfejlesztésre. Ezek a fejlesztések új fogyasztók bekapcsolását teszik lehetővé a villamosenergia-ellátásba. A meglévő hálózat korszerűsítésére 73 millió forintot fordít a nemzeti közműtársaság.

Békéscsaba lakosságának közbiztonságát segíti az a 7,5 millió Ft értékben tervezett közvilágítás-kábelfelújítás, amely a Kazinczy lakótelepen történik meg. A DÉMÁSZ további megállapodások megkötésére is nyitott az önkormányzattal annak érdekében, hogy tovább folytatódjanak a közvilágítási célú beruházások. Több helyen a vasházas transzformátorok helyére korszerű és biztonságos áramellátást biztosító új berendezések kerülnek.

Mindezen túl a DÉMÁSZ partnerként kíván csatlakozni az önkormányzat e-mobilitási terveihez, így mind az elektromos töltőállomások kialakításában, az elektromos buszközlekedési projektekben is megvalósulhat az együttműködés. Ennek első lépéseként saját forrásból telepít egy elektromos autó töltőállomást Békéscsaba belvárosában a DÉMÁSZ és a város által kialakított további töltőállomások üzemeltetését is vállalja.

„A DÉMÁSZ nemcsak nagy tradíciókkal rendelkező nagyvállalat, hanem kiemelt fontossággal bír számára az innováció is. Épp ezért örömmel működünk együtt az Okos Város Projekt és az E-mobilitás Program elemeinek megvalósításában Békéscsaba városának önkormányzatával” – mondta Kóbor György, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a DÉMÁSZ Zrt. vezérigazgatója.

A DÉMÁSZ 2017-re tervezett saját forrásból megvalósított beruházásaival hozzájárul Békéscsaba dinamikusan fejlődő gazdasági életéhez és a lakosság biztonságos villamosenergia-ellátáshoz. A DÉMÁSZ mindemellett jelentősen megemelte a hálózatfejlesztési és rekonstrukciós beruházásokra fordított pénzügyi keretét a dél-magyarországi régió 3 megyéjében

Tradíció és innováció a DÉMÁSZ Galériában

Szeged, 2017.03.27. – A tradíció értékeit beépíti, az innovációt ösztönzi és a fejlesztések fókuszába helyezi a DÉMÁSZ a villamosenergia-szolgáltatásban. Ezt tükrözi A mi jelenidőnk című kiállítás, amely hétfőn este nyílt meg Szegeden, a DÉMÁSZ Galériában.

„ A DÉMÁSZ legfontosabb feladatának tekinti a minőségi villamosenergia-szolgáltatást, az ezt biztosító beruházások volumenének dinamikus növelését, az ügyfelek teljes körű kiszolgálását. A célok megvalósulását 2017-ben egy jelentősen megnövekedett beruházási keret biztosítja.” – mondta Kóbor György az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a DÉMÁSZ Zrt. vezérigazgatója.

Alig másfél évszázada, hogy egy magyar feltaláló, Jedlik Ányos megalkotta „áramtermelő masináját”. Kutatásai nyomán gyors fejlődésnek indult az elektromosság, mára pedig a 21. század technikai forradalmának mozgatórugója lett. A villamos energia nélkülözhetetlenné vált mindennapi életünkben. Szegeden, a DÉMÁSZ Galériában a villamos energia útját bemutató rendezvényen bárki számára megismerhető az az izgalmas és sokak számára ismeretlen út, amelynek során a korszerű ipari technológiának köszönhetően az áram eljut az otthonokba, a termelő üzemekbe vagy az utcai kandeláberekbe. A mindennapjainkban már természetesként megélt energia jelenléte mögött pedig egy stabil, szakmailag magasan képzett és elszánt csapat áll. A kiállításon látható fotók nem csak a villanyszerelők portréit, hanem a magasban végzett munka varázsát is bemutatja a fényképezőgép optikáján keresztül.

A DÉMÁSZ immár nemzeti tulajdonú társaságként és a nemzeti közműszolgáltatás rendszerében működő energiaszolgáltatóként is elkötelezett az innováció és a fenntartható fejlődés mellett. Így a tradíció értékeinek megőrzése mellett a legfontosabb cél az, hogy a Társaságcsoport ne csak részese, hanem inspirálója legyen a villamosenergia-ipar innovációjának. A DÉMÁSZ Galériában bemutatott elektromos kerékpárok, a villanyautók mobiltöltői, a dróntechnika is azt az irányt jelzi, hogy a DÉMÁSZ a jövőben kreatív partnerként jelenik meg az e-mobilitás terjedésében, a települések ”Smart city” – Okos város programhoz kapcsolódó elképzeléseinek megvalósításában.

A megfontolt és tudatos energiafogyasztás a biztosíték arra, hogy környezetünket és a természeti erőforrásokat a jövő generációja számára megőrizzük. A jövőben végzett hálózati fejlesztések is ezeket a célokat szolgálják, a települések dinamikusan növekvő gazdaságának biztosítanak megbízható energetikai hátteret, a lakossági ügyfelek számára pedig a minőségi villamosenergia-szolgáltatást garantálják.

Hat évre szóló közvilágítás fejlesztésről állapodott meg a DÉMÁSZ Kecskemét önkormányzatával

Kecskemét, 2017.03.16. - A DÉMÁSZ több mint ezer új közvilágítási lámpa szereléséhez építi ki a hálózatot Kecskeméten. A 2022-ig tartó, több városrészt érintő hálózatfejlesztést a város igényei alapján végzi el a nemzeti közműszolgáltatási rendszerhez tartozó DÉMÁSZ.

A DÉMÁSZ immár nemzeti tulajdonú vállalatként a dél-magyarországi régió megyéiben, így Kecskeméten is jelentős fejlesztéseket végez annak érdekében, hogy a fogyasztók számára biztonságos, minőségi szolgáltatást nyújtson. Kecskemét városa impozáns fejlődésen megy keresztül, és felelős szolgáltatóként minden eszközünkkel támogatjuk ebben a jövőben, kiterjesztve együttműködésünket a hálózatfejlesztéstől kezdve az okos azaz „smart” megoldásokon át egészen a szakember utánpótlást biztosító képzési programokig” – mondta Kóbor György az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a DÉMÁSZ Zrt. vezérigazgatója.

Sikerrel zárult a kecskeméti önkormányzat és a DÉMÁSZ hálózati elosztó leányvállalata közötti egyeztetés a közvilágítás fejlesztéséről is, így 2017-2022 között folyamatos ütemezéssel valósul meg az egyes városrészekben a közvilágítás kiépítése. Már a múlt évben 148 db lámpatestet szereltek fel a vezérlőszállal ellátott hálózatokon. A hat éves fejlesztés mindkét fél aktív közreműködésével valósul meg: a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. elvégzi a közvilágításhoz szükséges hálózati elemek ((kapcsolószál, vezérlő berendezés, mérés kialakítása) kiépítését, az önkormányzat pedig a lámpatesteket helyezi ki.

A 2017. február 1-től a DÉMÁSZ hálózati elosztó társasága vállalta, hogy 2017-ben saját költségén 18 km hosszan megépíti a közvilágítási kapcsolószálat, amely mentén már ebben az évben újabb 244 db lámpa lesz felszerelhető. A beruházás biztosítja, hogy a közvilágítás a város újabb utcáiban, városrészeiben bővüljön. Az első ütemben a Csabagyöngye utca, Gál utca, Pajtás utca, Mathiász utca, Bánfi utca, Mimóza utca, Patak utca, Sárospatak utca, Ösvény utca, Jázmin utca, Zöldkút utca, Várpalota utca lesz lehetőség az új lámpák felszerelésére.

Az immár a nemzeti közműszolgáltatás rendszerében működő szolgáltatóként a DÉMÁSZ, a jövőben is támogatja Kecskemét dinamikus fejlődését. Közel egy milliárd forintos saját beruházásával alig egy év alatt 2016 szeptemberében elkészült a Szultán utcai alállomás bővítése, ami megbízható energetikai hátteret nyújt az egyre növekvő számú ipari fogyasztó valamint a lakosság ellátásához. Emellett elkezdődött egy újabb, a legkorszerűbb technológiával ellátott alállomás építése Kósafalu városrész közelében. Ez 40 MW-os kapacitásával Kecskemét déli ipari területeinek energiaellátását biztosítja.

A DÉMÁSZ mindemellett jelentősen megemelte a hálózatfejlesztési és rekonstrukciós beruházásokra fordított pénzügyi keretét a dél-magyarországi régió 3 megyéjében.

A DÉMÁSZ több, mint 150 millió forint értékben fejleszt Hódmezővásárhelyen

Szeged, 2017. március 6. - Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató által februárban megvásárolt DÉMÁSZ, immár nemzeti tulajdonú társaságként jelentősen megemelte a hálózatfejlesztési és rekonstrukciós beruházásokra fordítandó pénzügyi keretét a dél-magyarországi régió 3 megyéjében. A tervek között kiemelt helyen szerepelnek a Hódmezővásárhely lakosságát és gazdasági életét támogató beruházások.

A térségben működő vállalkozások energiatöbblet-igénye alapján 2017-ben több helyszínen történik meg a villamoshálózat bővítése, transzformátor állomás építése. Már a tervezés szakaszában van az a 100 millió forintot meghaladó munka a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel együttműködve, amelynek során a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő Tram Train nyomvonalába eső villamos művek és berendezések kiváltása megtörténik. A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő DÉMÁSZ kiemelten kezeli ezt a fejlesztést, ezzel hozzájárul a kormány és az Európai Unió támogatásával épülő villanyvasút megvalósításához. A villanyvasút létrejötte segíti a régiós munkaerő mobilitást a két város között.

„2017. februárjában az ENKSZ lett a DÉMÁSZ új tulajdonosa. Ezzel elindult áramszolgáltatás üzletág kiépülése, és jelenleg 775 ezer fogyasztót lát el árammal az ország déli, dél-keleti részén a Nemzeti Közművek. Felelős szolgáltatóként mindent megteszünk annak érdekében, hogy fogyasztóink számára biztonságos, minőségi szolgáltatást nyújtsunk, ezért kiemelten foglalkozunk az ehhez szükséges fejlesztésekkel. Az idei évben a fejlesztéseket intenzív munkával felgyorsítjuk, hogy hozzájáruljunk az ott élők és a vállalkozások fejlődéséhez.” – mondta Kóbor György az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a DÉMÁSZ Zrt. vezérigazgatója.

A hódmezővásárhelyiek korszerű villamosenergia-ellátása érdekében több helyszínen minőségjavító beruházást, vezetékbővítést és új transzformátor állomás üzembe helyezését, valamint a tervezési folyamatok előremozdítását is vállalja a DÉMÁSZ. Az ügyfelek magasabb szintű kiszolgálására egyeztetések kezdődtek az önkormányzattal az ügyfélszolgálati iroda működtetéséről és a belvárosba történő áthelyezéséről. Mindezek mellett az áramszolgáltató a hálózat biztonságát szolgáló gallyazási tevékenység során is együttműködik a hódmezővásárhelyi önkormányzattal a jövőben. A DÉMÁSZ 2017-re tervezett saját forrásból megvalósított beruházásaival hozzájárul Hódmezővásárhely dinamikusan fejlődő gazdasági életéhez és a lakosság biztonságos villamosenergia-ellátáshoz. A városi közvilágítás minőségi javításában is jelentős szerepet vállal a DÉMÁSZ. A szolgáltató szakemberei elvégzik 25 kandeláber műszaki állapotfelmérését, 60 kandelábert pedig átfestenek és a megrongálódott kandeláber ajtókat kicserélik, a hiányzókat pótolják. A közvilágítási szakaszhibák megelőzését célozza az a 6 millió forint értékű munka, amelynek során közvilágítási célú kábelfelújítást végeznek majd. Mindezen fejlesztésekről és beruházásokról hamarosan együttműködési megállapodást kötnek az érintettek.

2017. február 1-jétől a DÉMÁSZ a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként biztosítja fogyasztói számára a folyamatos és biztonságos villamosenergia-ellátást a hazai energiaszektorban. A Társaság új neve 2017. március 1-jétől DÉMÁSZ Zrt., amely 775 ezer lakossági- és versenypiaci fogyasztót lát el villamos energiával az ország dél-keleti részén.

Az ENKSZ irányítása alatt a DÉMÁSZ a legmagasabb műszaki színvonalon, hatékony és ügyfélbarát működés mellett végzi a villamosenergia-szolgáltatást.

DÉMÁSZ-ként folytatja a villamosenergia-szolgáltató

Szeged, 2017. 03.01. – 2017. február 1-jétől a DÉMÁSZ a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként biztosítja fogyasztói számára a folyamatos és biztonságos villamos energia ellátást a hazai energiaszektorban. A Társaság új neve 2017. március 1-jétől DÉMÁSZ Zrt., amely 775 ezer lakossági- és versenypiaci fogyasztót lát el villamos energiával az ország dél-keleti részén. Ehhez kapcsolódóan a továbbiakban a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. is az EDF név nélkül biztosítja fogyasztói számára a biztonságos ellátást. Az ENKSZ együttesen így már megközelítőleg 4 millió lakossági és versenypiaci fogyasztó energiaellátását szavatolja.

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. tavaly december 5-én adásvételi szerződést írt alá az EDF DÉMÁSZ Zrt. 100%-os részvénycsomagjának megvásárlásáról. A tulajdonosváltáshoz kapcsolódóan az ügyfeleknek semmilyen teendőjük nem volt.

A névváltozás az arculatot és az arculati elemeket érinti, amelynek következtében az ügyfélszolgálat, a számlalevelek és kiadványok március 1-jétől a DÉMÁSZ nevével és az új logóval jelennek meg. A fogyasztók az ügyfélszolgálati irodákban, illetve a www.demasz.hu illetve a www.demaszhalozat.hu oldalakon a megszokott módon intézhetik ügyeiket. Az egyedi ügyfélazonosítók változatlanok maradnak.

Az ENKSZ szakmai irányítása alatt, a nemzeti energetikai társaságok együttműködése a garancia arra, hogy a DÉMÁSZ a legmagasabb műszaki színvonalon, hatékony és ügyfélbarát működés mellett végzi a villamosenergia-szolgáltatást.

A nemzeti közműszolgáltatás munkatársai idén is támogatták a Szemem Fénye Alapítvány jótékonysági akcióját

Budapest, 2017.02.28.– Idén az ENKSZ Zrt. és a hozzá tartozó társaságok: a FŐGÁZ , a FŐGÁZ Földgázelosztási társaság illetve a DÉMÁSZ és DÉMÁSZ Hálózati Elosztó társaság munkatársainak részvételével zajlott az országos Öltözz Pirosba! szolidaritási akció, amelyet a Szemem Fénye Alapítvány immáron hetedik alkalommal hirdetett meg. Az akcióban mintegy 700 munkatárs vett részt, akik egy piros ruhadarab vagy kiegészítő viselésével fejezték ki szolidaritásukat a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek és családjaik iránt, továbbá közel félmillió forinttal támogatták saját pénzükből a szervezet küldetését, egyben Magyarország első gyermek-hospice házának fenntartását.

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer vállalatai részt vettek a jótékonysági akcióban. Az energetikai társaságok és azok munkavállalói elkötelezettek abban, hogy támogassák az elesetteket, a kiszolgáltatott helyzetben lévőket és a természeti katasztrófák áldozatait. Az elkötelezett munkatársak aktívan részt vesznek a társaságcsoport társadalmi felelősségvállalási programjaiban, mert a társadalom, a környezet és a közösség fejlesztésében való részvétel közös ügy. Hétszáz önzetlen munkavállaló járult hozzá a pécsi Dóri Ház működésének támogatásához és fejezte ki együttérzését azzal, hogy piros ruhát, vagy kiegészítőt viselt.

A FŐGÁZ 2010 óta krízis férőhelyként nyitotta meg egyik volt irodaházaként üzemelő épületének kapuit a rászorulók számára, ahol a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai segédkeznek a mindennapok során. Minden évben a tél beköszöntével a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közösen ételosztást szervezünk a rászorulók számára. Karácsony közeledtével munkatársaink önkéntes munkájával és a gázszolgáltatás biztosításával támogatjuk a MikulásGyár működését, hogy a legszegényebb sorban élő családoknak és gyermekeknek, ne a nélkülözésről szóljon az ünnep. A DÉMÁSZ munkatársai 2010 óta szervezik meg karácsonyhoz közeledve Cipősdoboz akciójukat azzal a segítő szándékkal, hogy minél több nehéz helyzetben lévő kisgyermeket és családot ajándékozzanak meg. A jótékony célú gyűjtést a munkatársak egyénileg kezdeményezték, a Társaság csupán a szállítás megszervezésével csatlakozik az akcióhoz. Az elmúlt években jószívű munkatársak jóvoltából került ajándék a fenyőfa alá az orosházi, a békéscsabai, a kiskunhalasi, a szentesi, illetve a szeged-szentmihályi Családok Átmeneti Otthonába, a kiskunmajsai Menedékvárosba, a kecskeméti Magyar Máltai Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonába és a kiskunfélegyházi a Kapocs Segítő Szolgálat Családok Átmeneti Otthonába.

A Dóri Ház munkatársai segítenek a kórházból kikerülő gyermekek ellátásában, és támogatást biztosítanak a családok otthonában is. Nem engedik el azoknak a gyermekeknek a kezét sem, akiknek életéből már kevés van hátra. Könnyebbé teszik a gyermek és a család utolsó közös napjait, és védett körülményeket biztosítva, szakemberek bevonásával segítik a családot az elbúcsúzásban, a gyász időszakában és életük további éveiben is.

Lezárult a tranzakció, az ENKSZ lett a DÉMÁSZ új tulajdonosa

Budapest, 2017.02.01. – Lezárult a DÉMÁSZ megvásárlásával kapcsolatos tranzakció, elindul a nemzeti közműszolgáltatás áramszolgáltatási üzletága. Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. tavaly december 5-én adásvételi szerződést írt alá a DÉMÁSZ Zrt. 100%-os részvénycsomagjának megvásárlásáról a DÉMÁSZ International S.A.S.-val, amely tranzakció most sikeresen lezárult. A vállalat új neve 2017. március 1-jétől DÉMÁSZ Zrt. lesz.

Az adásvétel tárgya a közel 1500 főt foglalkoztató, regionális villamos energia egyetemes szolgáltatói, ugyanakkor versenypiaci engedélyekkel is rendelkező DÉMÁSZ Zrt. részvényeinek 100 százaléka, beleértve a társaság eszközeit, tudásbázisát és leányvállalatait, így a 32.200 km hosszú villamos hálózatot üzemeltető, elosztói engedélyes DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft.-t is. A társaság mintegy 775 ezer lakossági- és versenypiaci fogyasztót lát el villamos energiával az ország dél-keleti részén, így az egyetemes szolgáltatás mellett 10%-os részesedése van a hazai szabadpiacon is.

Az ENKSZ részben saját, részben külső forrásból finanszírozta a tranzakciót. Ez utóbbit az MVM Csoport biztosította, amely ezzel az ENKSZ résztulajdonosa lett. A nemzeti közműszolgáltatási rendszer kialakításáért és fejlesztésért felelős ENKSZ továbbra is függetlenül, önálló irányítással működik a magyar energiapiacon. A nemzeti energetikai társaságok hosszú távú, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködése kiemelt jelentőségű a kormányzati energiastratégiai célok megvalósítása szempontjából.

A DÉMÁSZ és az ENKSZ véglegesen megállapodott a DÉMÁSZ Zrt. 100%-os tulajdonrészének értékesítéséről

2016. december 5-én a DÉMÁSZ International SAS (DÉMÁSZI) végleges megállapodást írt alá a 100%-ban a Magyar Állam tulajdonában álló ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt-vel a DÉMÁSZ Zrt.-ben fennálló, 100 százalékos tulajdonrészének értékesítéséről.

A tranzakció végleges befejezéséhez szükség van Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal fúzióra vonatkozó engedélyére és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jóváhagyására, valamint Franciaországban a Francia Gazdasági Minisztérium engedélyére.

A további részletekről és lépésekről a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást.